Ansök
Om oss

Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Västerås

Rektor Lars Jonsson berättar om händelser på skolan.

December 2021 - Västerås

Hej!

Nu är höstterminen slut och en bister kyla välkomnar oss till jullov. Det är mycket som ska hinnas med innan betygen sätts. En utmanande period för alla inblandade och stressen höjs ofta ett par snäpp inför terminsavslut. De sista veckorna har präglats av bra studiero, men också av lite extra julmys som vi tackar vårt fina elevråd för. Nu väntar en välbehövlig ledighet för både medarbetare och elever.

Utvecklingssamtal digitalt via Meet
Nästa läsår inleds med utvecklingssamtal. De kommer även i år att hållas digitalt via Google Meet på samma sätt som i början av höstterminen. Ni kommer få en inbjudan till samtalet via mejl. Det är bra om du och ditt barn är förberedda inför samtalet.

Covid
Även den här terminen har präglats av coronavirusets framfart. Jag är glad att vi klarat oss bra trots allt, vilket också är ett kvitto på att alla tar ansvar och är hemma när man uppvisar symtom. Vi får löpande nya rekommendationer som vi uppdaterar er med.

En vaccinatör har varit här och vaccinerat elever i skolan under veckan och det har gått mycket bra. Vi uppmanar alla att som ännu inte är vaccinerade att göra det.

Om ni planerar att resa utomlands i julhelgen är det bra om ni går in och läser restriktionerna här.

Föräldraråd
Jag påminner återigen om vårt föräldraråd. Vi har vårt nästa möte tisdag 1 februari. Är du intresserad så hör du av dig till mig, biträdande rektor Trine Mie Mattsson eller ditt barns handledare. Vi träffas 4-5 tillfällen varje år klockan 18.00-19.30 och i nuläget ser februariträffen ut att bli digital.

Två jultips!!
Ett tips inför julen är att röra på sig under ledigheten. Det finns flera goda effekter av det - stressen går ner, kreativiteten ökar och minnet förbättras. Vi i personalen har under hösten peppat varandra och eleverna till kontinuerlig motion.

Ett annat tips är att lägga undan mobilen och läsa en bok under lovet. Läsförmågan generellt bland ungdomar går ner och där kan ni föräldrar göra stor nytta. Köp eller låna böcker till ungdomarna - läsning förbättrar studieresultaten avsevärt i alla ämnen.

Avslutningsvis vill jag tacka alla elever och föräldrar för en mycket bra höst. Eleverna har jobbat hårt och jag uppskattar också den fina dialogen med föräldrar och elever som vi har.

Tack för att vi får möjligheten att låna och utbilda era underbara barn. Från oss alla på Kunskap till Er alla därute - en...

RIKTIGT GOD JUL

Lars Jonsson
Rektor
Kunskapsskolan Västerås
lars.jonsson@kunskapsskolan.se
0733-17 34 77

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.