Rektorn har ordet februari - Kunskapsskolan Västerås

Rektor Lars Jonsson berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev februari 2022

Nu är det snart dags för terminens första lov - sportlovet! Inledningen av denna termin har präglats av mycket hög frånvaro och helt plötsligt återgår vi till normalläge. Fortfarande är det en del sjuka och vi behöver vara försiktiga innan vi är tillbaka som vanligt fullt ut. Vi fortsätter att tvätta händerna, använder handsprit och är uppmärksamma på symtom som ont i halsen, feber och andra förkylningssymtom. Vid symtom ska man stanna hemma tills man känner sig frisk. Förhoppningsvis ser läget ännu bättre ut efter lovet.

Jag har under de senaste veckorna varit ute och besökt alla årskurser i olika ämnen. Det är inspirerande att få ha den förmånen att se så mycket bra lärande. Lärarna har välplanerade lektioner och de allra flesta elever är fokuserade och jobbar hårt för att nå sina mål.

Elevernas mål, som sattes på utvecklingssamtalen i början av vårterminen, sätts enligt modell TUR-mål - det vill säga studiemål som är Tydliga, Utmanande och Rimliga. Ni kan enkelt se ditt barns mål, uppgifter och hur ditt barn ligger till om du loggar in på Vardnadshavare.kunskapsskolan.se

De här veckorna runt sportlovet är kanske de viktigaste på hela läsåret och det gäller att göra rätt prioriteringar. Det är tillräckligt lång tid kvar för att ta igen tid som man gått miste om, men alldeles för kort tid att skjuta upp saker några veckor till. Med ett gemensamt stöd från hem och skola så får alla barn ännu bättre möjligheter att nå sina mål - vi hjälps åt!

Nu är det snart dags för årets stora elev- och föräldraenkät. I föräldraenkäten har du som vårdnadshavare möjlighet att berätta för oss vad du tycker om skolan. Resultaten från enkäterna har stor betydelse för oss i vårt arbete med att skapa en ännu bättre skola för alla våra elever.

Enkäterna startar måndagen den 7 mars och sista svarsdagen är den 20 mars. Eleverna får möjlighet att svara på enkäten under skoltid. När enkäten startar kommer du som vårdnadshavare att få ett mejl med en personlig länk till enkäten. Påminnelser skickas ut under enkätens gång så länge enkätverktyget inte har registrerat att du slutfört enkäten.

Bästa hälsningar!
Lars Jonsson, rektor