Ansök
Om oss

Rektorn har ordet november - Kunskapsskolan Västerås

Rektor Lars Jonsson berättar om händelser på skolan.

November 2022

Hej!

Nu har vi passerat novemberlovet och snart går vi in i slutfasen på terminen. I mitt förra rektorsbrev vid terminsstarten så utlovade att jag att läsåret kommer att bli bra och den första delen av läsåret är verkligen lyckad. Vad grundar jag då det på?

  • Vi genomförde en enkät med alla elever för ett par veckor sedan. Vi hade en hög svarsfrekvens och mycket goda resultat. Eleverna är trygga, trivs i skolan och uppskattar sina lärare och ämnen.
  • Jag har de senaste veckorna besökt alla ämnen och årskurser. Jag ser att eleverna utmanas av engagerade lärare och det är tydligt vad eleverna ska arbeta med för att nå sina mål. Eleverna jobbar hårt och stämningen är fin.
  • Under vecka 44 så har vi arbetet med rättning, planering och lovskola. Vi har också gått igenom hur eleverna ligger till och det ser mycket bra ut för de allra flesta. Lärarna kommer inom kort att beskriva det för elever och vårdnadshavare, där vissa elever förstås behöver fokusera mer för att nå målen.
  • Trivseln bland alla medarbetare är hög, vilket naturligt smittar av sig till eleverna.
  • Ibland har vi gäster som besöker skolan från andra skolor som imponeras av våra trevliga och ambitiösa elever.

Föräldraråd och temakvällar
Årets första föräldraråd var tyvärr inte så välbesökt. Vi har kommit fram till att också pröva andra former för att bibehålla den viktiga kontakten med er föräldrar. Därför ska vi i vår bjuda in till en kväll med ett tema som vi hoppas lockar föräldrar från olika årskurser.

Ny läroplan och betygsättning
Som ni säkert vet så har vi sedan i somras en ny läroplan och nya betygskriterier i alla ämnen. Jag vill varmt rekommendera att både elever och föräldrar tittar på den här filmen om hur lärare sätter betyg. Den är tydlig, bra och endast 5 minuter lång.

Informationsmöten
Köerna till skolan är redan långa och nu under hösten brukar de växa rejält varje vecka. Ett riktigt bra kvitto på att vi har ett gott rykte och ett stort förtroende hos föräldrar och barn.

Vi har som vanligt informationsmöten under hösten. Tipsa gärna intresserade om att komma till skolan torsdag 24 november eller tisdag 29 november. Klockan 18.00 för blivande år 4 och klockan 19.00 för blivande år 7. På hemsidan finns också mycket information om skolan och hur ansökan går till.

Instagram och Facebook
Skolan har en helt ny Instagramsida som heter kunskapsskolan.vasteras. Tipsa intresserade och dela gärna också vår facebooksida, där heter vi Kunskapsskolan Västerås.

Bästa hälsningar i ett mörkt november
Lars Jonsson
Rektor
Kunskapsskolan Västerås
lars.jonsson@kunskapsskolan.se
0733-17 34 77

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.