Ansök
Om oss

Rektorn har ordet november - Kunskapsskolan Västerås

Rektor Lars Jonsson berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev december 2022

Det lackar mot jul i rasande fart. Vi har haft ett fint luciafirande och en välbesökt julsalong där elever fått visa upp vad de jobbat med under hösten - ni hittar fina bilder från kvällen på facebook och instagram, våra kontonamn hittar ni längst ner i brevet. Dessa skälvande dagar innan jullov har vi som vanligt lite andra trevliga aktiviteter i skolan. Höstterminen har generellt varit mycket bra - trevlig stämning på skolan och fint studiefokus.

Skolinspektionens enkät
Skolenkäten kommer att skickas ut till alla vårdnadshavare och ska genomföras mellan den 23 januari och den 24 februari. Enkätresultatet är ett av flera underlag i Skolinspektionens granskning av skolor. Enkäten tar cirka 5–10 minuter att genomföra och den besvaras via webben. Skolenkäten besvaras även av elever i grundskolan årskurs 5 och 8. Eleverna kommer att svara på enkäten under skoltid. Här kan ni läsa mer om det.

Vår egen skolenkät till vårdnadshavare och alla elever kommer en månad senare - vid sportlovet. Det finns en del likheter mellan de båda enkäterna men vi ber er att besvara dem båda då resultaten används på olika sätt. Vår egen enkät innehåller också fler frågor gällande vårt arbetssätt. Vi använder själva resultaten på båda enkäterna för att utveckla vår verksamhet och vi är mycket tacksamma om ni svarar så att vi får ett bredare underlag att arbeta med.

Försäkring
Alla elever är försäkrade när de är i skolan. Men eleverna är inte försäkrade på sin fritid. Vi rekommenderar alla, på samma sätt som Västerås stad gör, att teckna en privat försäkring som även gäller på fritiden.

Nätet
En ganska stor del av våra ungdomars tid är på internet, inte minst nu under det kommande jullovet. En riktigt bra sida med både poddavsnitt och artiklar är internetstiftelsen, med sidor riktade till föräldrar. Jag rekommenderar att både elever och vuxna lägger lite tid där.

Trafiken framför skolan
Jag har flera gånger påmint om förbudet om att köra bil framför skolan. Jag konstaterar att regeln följs mycket bra och att det bara i undantagsfall någon som kör bil där - fortsätt så!

Informationsmöten och kö
Våra informationsmöten inför att börja här nästa höst har varit riktigt lyckade och välbesökta. Vi kommer inom kort att erbjuda plats till de som står i kö. Köerna till hösten 2023 är långa och vet ni några som funderar på att ställa sig i kö till kommande år (2024) så är det hög tid nu. Vi är naturligtvis jätteglada för vårt fina rykte och kommer att fortsätta jobba hårt under 2023 för att behålla det.

En påminnelser till alla ni som har barn som står i våra köer och har syskon på skolan - det är viktigt att ni själva fyller i att de har syskon så att syskonförturen gäller. Ni når kösystemet via vår hemsida kunskapsskolan.se.

För de som inte kunde komma på informationsmötena i november finns det en möjlighet torsdag 12/1 klockan 18.00. Vi har då en komprimerad variant av våra vanliga informationsmöten, då vår antagning redan är påbörjad.

Tack för en mycket bra termin. Ha nu en riktigt skön ledighet med, förhoppningsvis, massor av snö. Passa också gärna på att under jullovet förbereda er tillsammans hemma inför utvecklingssamtalet i januari.

God Jul och Gott Nytt År!

Lars Jonsson
Rektor
Kunskapsskolan Västerås
lars.jonsson@kunskapsskolan.se
0733-17 34 77
instagram: kunskapsskolan.vasteras
facebook: Kunskapsskolan Västerås

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.