Ansök
Om oss

Rektorn har ordet februari - Kunskapsskolan Västerås

Rektor Lars Jonsson berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev februari 2023

Hej!

Sportlovet är snart här, dagarna blir ljusare och vi anar våren. Eleverna arbetar bra i alla årskurser och det är roligt att se hur mycket de lär sig. Förhoppningsvis blir det ett riktigt skönt lov med tid att ladda energi inför nästa del av terminen.

Besök på skolan
Förra veckan hade vi besök av skolpersonal från både Holland och England. Våra elever guidade runt besökarna och våra gäster är mycket imponerade. De lyfter bland annat fram att våra elever tar stort ansvar för sina studier och vilken fin stämning det är på skolan. Jag är övertygad om att vårt handledarskap med personliga handledningssamtal varje vecka betyder otroligt mycket för det fina studieklimat som råder här.

Rektorn besöker
Jag har under de senaste veckorna varit ute och besökt alla årskurser i olika ämnen. Det är inspirerande att få ha den förmånen att se så mycket bra lärande. Lärarna har välplanerade lektioner och de allra flesta elever är fokuserade och jobbar hårt för att nå sina mål.

E-cigaretter
Ett växande bekymmer runt om i Sverige är bruket av E-cigaretter, eller vejp/vape. Vi har varit förskonade, men under den senaste tiden har det dykt upp även här - till exempel på toaletter, på raster, samt till och från skolan. All rökning på skolan och under skoltid är förstås förbjuden. Många e-cigaretter innehåller nikotin och är starkt beroendeframkallande.

För elever som ertappas med att röka kontaktas vårdnadshavare. Vi uppmanar alla föräldrar att skaffa sig information om vad E-cigaretter/vejp är. Prata med ditt barn om vilka risker och vilka regler som finns. Vi hänvisar er till Umo för mer information

Kunskapsskolans egen enkät
Liksom varje år är det snart dags för årets stora elev- och föräldraenkät. I föräldraenkäten har du som förälder möjlighet att berätta för oss vad du tycker om ditt barns skola. Det har stor betydelse för oss i vårt arbete med att skapa en ännu bättre skola för ditt barn och våra andra elever. Både elev- och föräldraenkäten startar måndagen den 6 mars och pågår i två veckor. Alla svar är anonyma. När enkäten börjar kommer du att få ett mejl med en personlig länk till enkäten. Automatiska påminnelser skickas ut under enkätens gång.

Självklart önskar jag alla elever och deras familjer ett riktigt fint lov. Tiden runt sportlovet är viktig och det handlar om att prioritera rätt. Det är tillräckligt lång tid kvar för att ta igen tid som man gått miste om, men alldeles för kort tid att skjuta upp saker några veckor till. Låt oss hjälpas åt att stötta ungdomarna, både hem och skola, så får alla elever ännu bättre möjligheter att nå sina mål!

Avslutningsvis vill jag påminna er om att följa med vad som händer i skolan via våra sociala medier - adresser hittar ni nedan.

Finaste sportlovshälsningar

Lars Jonsson
Rektor
Kunskapsskolan Västerås
lars.jonsson@kunskapsskolan.se
0733-17 34 77
instagram: kunskapsskolan.vasteras
facebook: Kunskapsskolan VästeråsVill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.