Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Ystad

Rektor Eva Borgström berättar om händelser på skolan.

December 2018

Nu närmar sig julen med stormsteg. Luciatåget har precis gått av stapeln och det spelas julmusik lite varstans i husen. Det är riktigt mysig julstämning hos oss - den fina spiselkransen och julgranen i caféet gör definitivt sitt till!

Knyta ihop säcken
Nu är vi inne i slutfasen för terminens bedömningar och betygssättning. Flitens lampa lyser och det är fullt fokus. Betygen och omdömena ska vara satta på måndagen den 17 december, men det betyder inte att vi rullar tummarna de sista dagarna. Det som redovisas under sista veckan kommer att räknas på vårens betyg. Redovisningstrycket är alltid högt under den här perioden och vi har justerat vecka för vecka för att möta det. Om ni har frågor kring ert barn när det gäller ett specifikt ämne så finns kontaktuppgifter till respektive ämneslärare på kunskapsskolan.se.

Antagning till nästa läsår
Under december och januari håller vi informationsmöten för blivande år 4 och år 7. Den första omgången under förra veckan var välbesökt med cirka 250 gäster. Riktigt roligt! Ett stort tack till de sexor och nior som var med och gjorde kvällen mer informativ. Det kan vara bra att veta att till hösten 2019 har vi 44 platser i år 4 och 66 platser i år 7. Antagningsbeskeden kommer att skickas ut under februari. Hör gärna av er till koordinator Cecilia om ni har frågor kring kö och antagning.

Information kring besök
Vid fyra-fem tillfällen den senaste tiden så har Sjutillnioskolan haft besök av en grupp elever från en annan skola. I bakgrunden ligger en nätbaserad konflikt. Stämningen i gruppen har stundtals varit otrevlig och i tisdags förra veckan var eleverna maskerade. Polis tillkallades. Gruppen är identifierad och elevernas skola informerad. Deras rektor har varit i kontakt med vårdnadshavare och det verkar ha fått omedelbar effekt. Vi har extra uppsikt över skolan för att bibehålla studiero och trygghet. Vi förstår att de här händelserna kan kännas obehagliga för en del elever. Tveka inte att kontakta skolan om ditt barn känner oro eller behöver någon att prata med.

Vi vill också påminna om att det är viktigt att ni anmäler er i receptionen vid besök på skolan.

Skolavslutning
Skolavslutningen är den 20 december med början klockan 09.00 för samtliga årskurser. Respektive handledare meddelar var just ert barns basgrupp ska samlas. Dagen består bl a av samling i Hugohallen för att fira in julen, fika tillsammans med basgruppen och betygs-

och diplomutdelning. Skoldagen avslutas 11.00. Ingen lunch serveras och skolan stänger helt kl 11.30. På grund av begränsningar i Hugohallen kan vi tyvärr inte ta emot besökare under avslutningen.

Skolstart januari 2019
Under v. 2 startar vi terminen med utvecklingssamtal och information om detta kommer från respektive handledare under december. Alla elever ska sedan vara på plats i skolan torsdagen den 10 januari 08.55. Inga PH-samtal för år 7-9 under v 2.

Som vanligt så är det bara att komma in om eller ringa om ni har frågor eller något ni vill diskutera!

Vi önskar alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Eva Borgström
Rektor