Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Ystad

Rektor Eva Borgström berättar om händelser på skolan.

December 2019

Nu närmar sig julen med stormsteg. Luciatåget tränar inför fredagen och det spelas julmusik lite varstans i husen. Det är riktigt mysig julstämning hos oss - den fina spiselkransen och julgranen i caféet gör definitivt sitt till!

Knyta ihop säcken
Nu är vi inne i slutfasen för terminens bedömningar och betygssättning. Flitens lampa lyser och det är fullt fokus. Betygen och omdömena ska vara satta på luciadagen, men det betyder inte att vi rullar tummarna de sista dagarna. Det som redovisas under sista veckan kommer att räknas på vårens betyg. Trycket är alltid högt på elever och lärare under den här perioden och vi har justerat vecka för vecka för att möta det. Om ni har frågor kring ert barn när det gäller ett specifikt ämne så finns kontaktuppgifter till respektive ämneslärare på kunskapsskolan.se.

Antagning till nästa läsår
Under december och januari håller vi informationsmöten för elever till blivande årskurs 4 och 7. Det första tillfället under förra veckan var välbesökt med cirka 220 gäster. Riktigt roligt! Ett stort tack till de femmor och nior som var med och gjorde kvällen mer informativ. Det kan vara bra att veta att till hösten 2020 har vi 44 platser i årskurs 4 och 66 platser i årskurs 7. Antagningsbeskeden kommer att skickas ut den 20 januari. Hör gärna av er till koordinator Susanne om ni har frågor kring kö och antagning.

Vårens utvecklingssamtal
Vårens utvecklingssamtal går av stapeln den 7-9 januari och flera av er har säkert redan fått bokningsförfrågningar. Det är viktiga samtal för era barn, både för att få visa hur det går i skolan och för att känna stöttning i skolarbetet. Jag vill påminna om att det är dessa dagar som gäller för utvecklingssamtal och inte tider längre fram under terminen. Då har lärarna fullt upp med att ta hand om eleverna.

Skolavslutning
Skolavslutningen är den 20 december med början klockan 09.00 för samtliga årskurser. Respektive handledare meddelar var just ert barns basgrupp ska samlas. Dagen består bland annat av samling i Hugohallen för att fira in julen, fika tillsammans med basgruppen och betygsutdelning. Skoldagen avslutas 11.00. Ingen lunch serveras och skolan stänger helt klockan 11.30. På grund av begränsningar i Hugohallen kan vi tyvärr inte ta emot besökare under avslutningen. Påminner om att Klubben är stängd i Flygeln den här dagen.

Skolstart januari 2020
Under v. 2 startar vi terminen med utvecklingssamtal och information om detta kommer från respektive handledare under december. Alla elever ska sedan vara på plats i skolan fredagen den 10 januari. Start- och sluttider enligt schema. Inga PH-samtal under v 2 och 3.

Som vanligt så är det bara att komma förbi eller ringa om ni har frågor eller något ni vill diskutera!

Vi önskar alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Eva Borgström
Rektor