Eva Borgström Kunskapsskolan Ystad rektor

Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Ystad

Rektor Eva Borgström berättar om händelser på skolan.

December 2020

Riktigt kallt i vinden idag! Det känns också som att molnen nästan ligger på axlarna. Vi får hoppas att solen tittar fram snart igen.

Arbetet går sin gilla gång på skolan trots alla omständigheter. Det börjar bli dags för omdömen och betygssättning vilket märks i huset, full fokus överallt. De muntliga nationella proven i matematik, svenska och engelska för årskurserna 6 och 9 är avslutade och med gott resultat.

Antagning inför läsåret 21/22
Vid den här tiden på året brukar antagningsprocessen till nästa läsårs årskurs 4 och 7 starta. Vi brukar hålla välbesökta informationsmöten och intresserade elever och föräldrar får titta runt i skolan. I år har vi fått lägga om på grund av rekommendationerna kring covid-19 och har istället gjort informationsfilmer som ligger på hemsidan. Det är tråkigt att inte kunna träffa intresserade elever och föräldrar, men det blir säkert bra så här också. För övrigt har vi gott om elever i kö till båda årskurserna inför 21/22 så det bådar gott. Har ni intresserade vänner och bekanta får ni gärna tipsa dem om att besöka vår hemsida, kunskapsskolan.se/ystad.

Uppdatering närvaro elever och personal
Vi har under november brottats med hög frånvaro bland medarbetarna, men nu ser det ut att minska. Det är en lättnad att ha stabila vikarier som ställer upp i vått och torrt. Frånvaron bland eleverna fortsätter att ligga på normala nivåer.

Vi har fått information om några enstaka bekräftade covid-19 fall i båda skolbyggnaderna under november och information, enligt Smittskydd Skånes instruktioner, har gått ut till vårdnadshavare vars barn är berörda. Personerna som har drabbats har ingen eller mycket lite anknytning till varandra så det verkar som att vi kunnat hålla smittspridningen på skolan nere så långt.

Information kring Kunskapsskolan Ystads åtgärder för att hjälpa till och minska smittspridningen av covid-19 är bifogat i tidigare rektorsbrev. Om ni har ytterligare frågor så är ni välkomna att kontakta mig.

Traditioner och julavslutning
Tyvärr ställer vi in två, i december viktiga, Kunskapsskoletraditioner - luciafirandet och den årliga volleybollturneringen. Lucia ligger i år på en söndag och Hugohallen är inte klar att börja användas förrän efter jullovet. Därtill har vi ju också eventuell smittspridning att ta hänsyn till. Vi får fira dubbelt nästa år istället!

Julavslutningen för samtliga elever i 4-9 hålls basgruppsvis fredagen den 18 december klockan 09.00-11.00.

Skolstart januari 2021
Under vecka 1 startar vi terminen med digitala utvecklingssamtal. Mer information om detta får ni från respektive handledare under december.

Alla elever ska sedan vara på plats för skolstart måndagen den 11 januari. Årskurserna 4-6 startar 08.20 och årskurserna 7-9 startar 09.10.

Jag påminner om studiedagen i veckan, nu på torsdag den 10 december.

Som vanligt är det bara att mejla till eva.borgstrom@kunskapsskolan.se om ni har några frågor.

Ha en trevlig december!
Eva Borgström