Eva Borgström Kunskapsskolan Ystad rektor

Rektorn har ordet 10 mars - Kunskapsskolan Ystad

Rektor Eva Borgström berättar om händelser på skolan.

Ystad den 10 mars 2021

Hej,

Hoppas att allt är väl i den kyliga vårsolen!

Under förra veckan rekommenderade Smittskydd Skåne oss att ha fjärrundervisning för årskurserna 7-9 som en åtgärd att hjälpa till att minska en eventuell smittspridning efter sportlovet. Det har flutit på bra även om vi märkt att motivationen börjar tryta och varierar en del mellan olika elever och årskurser. Innevarande vecka så har niorna varit inne, så roligt att se dem! Årskurserna 4-6 har spridit ut sig i båda byggnaderna och det har också fungerat bra, särskilt för sexorna som tycker att det är roligt att vara lite “stora” och vara i Sjutillnioskolan. Eleverna i fyran och femman är dock känsliga för förändringar och det märks.

Under veckorna fram till påsklovet (vecka 11 och 12) kommer årskurs 9, precis som tidigare, att ha närundervisning på plats i skolan. Vi behöver träffa årskurs 7 som vi bara sett några enstaka dagar än så länge så de är välkomna till skolan under hela nästa vecka (11). Den veckan har hela årskurs 8 fjärrundervisning. Under vecka 12 byter vi och åttorna är välkomna till skolan medan årskurs 7 har fjärrundervisning hemifrån. Detta innebär att årskurs 6 flyttar tillbaka in i Flygeln på måndag.

Närmare besked kring fortsatt återgång veckorna efter påsklovet återkommer jag med. Dock kan årskurs 9 räkna med att vara på plats i skolan full tid resten av terminen, om inget oförutsett händer. För dagar och tider se nedan.

Organisationsplan för successiv återgång till skola vecka 11-12

Årskurs 7

Årskurs 8

Årskurs 9

Studiedag

Årskurs 7

Årskurs 8

Årskurs 9

Närundervisning

Eleverna kommer att följa sitt ordinarie schema. Organisationen kring skolmåltider som vi haft under de senaste veckorna kommer att fortsätta.

Som vanligt så är det bara att höra av sig om ni har frågor.

Eva Borgström
Mejl: eva.borgstrom@kunskapsskolan.se