Eva Borgström Kunskapsskolan Ystad rektor

Rektorn har ordet 19 mars - Kunskapsskolan Ystad

Rektor Eva Borgström berättar om händelser på skolan.

Ystad den 19 mars 2021

Hej,

Hoppas att allt är väl i den kyliga vårsolen!

Nu har vi haft årskurserna 7 och 9 på plats i en hel vecka, med undantag för studiedagen i onsdags. Det har fungerat bra - sjuorna har varit särskilt glada att se varandra. Allra gladast har nog vi medarbetare varit. Det är så mycket lättare att coacha och stötta eleverna när man kan träffas på riktigt.

Årskurs 6 flyttade tillbaka till Flygeln i måndags och det har fungerat bra. Fyrorna och femmorna mår särskilt bra av att tillbringa tiden i ett och samma basgruppsrum, det blir bättre fokus och ordning.

Det kan vara skönt att veta att vi inte haft något bekräftat fall av covid -19 på skolan sedan slutet av januari. Det är jag mycket lättad över.

Nästa vecka kommer årskurs 9, precis som tidigare, att ha närundervisning på plats i skolan. Som aviserat tidigare välkomnar vi årskurs 8 tillbaka till skolan på måndag för en hel veckas närundervisning. Årskurs 7 kommer att ha fjärrundervisning.

Närmare besked kring fortsatt återgång veckorna efter påsklovet återkommer jag med. Dock kan årskurs 9 räkna med att vara på plats i skolan full tid resten av terminen, om inget oförutsett händer. För dagar och tider se nedan.

Organisationsplan för successiv återgång till skola vecka 12

Vecka 12 Årskurs 7 Årskurs 8 Årskurs 9

Närundervisning

Eleverna kommer att följa sitt ordinarie schema. Organisationen kring skolmåltider som vi haft under de senaste veckorna kommer att fortsätta.

Trafiken
Vi fick besked från Ystads kommun strax efter sportlovet att Björnstjernegatan som går mellan våra byggnader skulle stängas av från hörnet av Flygeln fram till Cinema 3. Avstängningen genomfördes i torsdags. Detta har vi kämpat för i flera år och vi är otroligt lättade över att det äntligen genomförts. Förutom att vi kan omfördela personalresurser till undervisning istället för att de ska bevaka trafiksituationen så är överfarten för eleverna mycket säkrare och det är ju huvudsaken.

Därmed behöver vi tänka om vad det gäller lämning och hämtning. De senaste dagarna har vi upplevt trafiken lite kaotisk. Vi rekommenderar att vårdnadshavare till årskurserna 4-6 lämnar och hämtar sina barn på grusplanen på andra sidan Flygeln. Barnen går då genom portalen. Vårdnadshavare till årskurserna 7-9 rekommenderas att hämta respektive lämna på parkeringen söder om skolan. Det går också bra att lämna vid Cinema 3. Använd inte planen vid LiteMers varuintag, tack!

Som grädde på moset planerar fastighetsägaren att byta fönster på hela längan där Flygeln ingår. Just nu innebär det att det finns byggnadsställningar runt den norra delen och framkomligheten mellan Flygeln och Hugohallen är begränsad.

Föräldraenkäten
Avslutningsvis så påminner jag er om att passa på att påverka ert barns skolgång genom att svara på föräldraenkäten. Ni har fått en länk i mejlen. Enkäten stänger på söndag. Jag är mycket tacksam för alla svar!

Det var nog allt. Som vanligt så är det bara att höra av sig om ni har frågor.

Eva Borgström
Mejl: eva.borgstrom@kunskapsskolan.se