Eva Borgström Kunskapsskolan Ystad rektor

Rektorn har ordet 28 mars - Kunskapsskolan Ystad

Rektor Eva Borgström berättar om händelser på skolan.

Ystad den 28 mars 2021

Hej,

Vi har nu tagit beslut om skolgång veckorna efter påsklovet. Beslutet bygger på de rekommendationer om närundervisning för två tredjedelar av eleverna efter lovet som Smittskydd Skåne gick ut med den 18 mars. Årskurs 9 kommer att som tidigare ha närundervisning på plats i skolan båda veckorna. Årskurs 7 kommer att ha närundervisning vecka 14 direkt efter lovet och då har årskurs 8 fjärrundervisning. Under vecka 15 byter sedan årskurserna 7 och 8 plats. Se tabellen nedan.

Närmare besked kring fortsatt återgång veckorna efter vecka 15 återkommer jag med. Dock kan årskurs 9 räkna med att vara på plats i skolan full tid resten av terminen, om inget oförutsett händer. För dagar och tider se nedan.

Organisationsplan för successiv återgång till skola vecka 14 och 15

Vecka 14 Årskurs 7 Årskurs 8 Årskurs 9

LOV

Vecka 15 Årskurs 7 Årskurs 8 Årskurs 9

Närundervisning

Eleverna kommer att följa sitt ordinarie schema. Organisationen kring skolmåltider som vi haft under de senaste veckorna kommer att fortsätta som tidigare. För beställning eller avbeställning vad det gäller skolmåltid som hämtas på Kunskapsskolan mejlar ni lena.strand@kunskapsskolan.se.

För boende i övriga kommuner så mejlar ni mig.

Tyvärr är det så att flera som beställt mat inte hämtat. Jag ber om att ni meddelar er till respektive ansvarig så att vi får korrekt antal portioner. Det svinn vi haft under de senaste veckorna är enormt och fullständigt onödigt. Tack för hjälpen!

Det var nog allt. Som vanligt så är det bara att höra av sig om ni har frågor.

Eva Borgström
Mejl: eva.borgstrom@kunskapsskolan.se