Eva Borgström Kunskapsskolan Ystad rektor

Rektorn har ordet augusti - Kunskapsskolan Ystad

Rektor Eva Borgström berättar om händelser på skolan.

Ystad den 12 augusti 2021

Rektorsbrev augusti 2021

I skrivande stund är eleverna fortfarande på sommarlov och skolan är sommartom. Lärarna och övrig personal startade i måndags och är i full gång med planering för terminsstarten och läsåret. Värmen har varit generös under sommaren och det fina vädret ser ut att fortsätta lite till även om den värsta hettan är över. Jag hoppas att ni alla haft en fin sommar och har laddat batterierna inför skol- och jobbstart!

Inför läsårsstarten
Vi startar skolåret med välkomstsamtal för årskurserna 4 och 7 och utvecklingssamtal för årskurserna 5-6 och 8-9. Dessa går av stapeln onsdag-fredag nästa vecka och ni ska ha fått inbjudan av elevernas respektive handledare. Om ni till exempel har fått tid på torsdagen så är onsdagen och fredagen lovdagar. Välkomstsamtalen hålls på skolan medan utvecklingssamtalen är digitala.

Samtliga elever startar på plats på måndagen den 23 augusti. Årskurserna 4-6 startar klockan 08.20 och slutar 13.35. Årskurserna 7-9 startar 09.10 och slutar 14.30. Mer information kring starten kommer från arbetslaget under utvecklingssamtalen.

Start- och sluttider för årskurs 4-6 och 7-9 läsåret 21/22

Veckodag

År 4-6 (PH eftermiddag, se nedan)

År 7-9 (PH morgon, start 08.10)

08.20-13.35 (PH slut 14.35)

09.10-14.30

09.10-15.30

09.10-14.45

09.10-14.45

08.20-13.00 (PH slut 14.00)

09.10-14.00

Eleverna kan se sitt personliga schema på Kunskapsporten redan nu.

Läget med Corona
Kunskapsskolan följer fortsatt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det innebär i stort att vi startar terminen med närundervisning för samtliga elever. Vi har dock möjlighet att gå över till fjärrundervisning för enstaka årskurser om skolan råkar ut för smittspridning eller vi har många medarbetare sjuka. Rekommendationen är fortfarande att man är välkommen till skolan om man är symtomfri. Annars stannar man hemma.

Information om lokala åtgärder för att minska risken för eventuell smittspridning:

• Undervisningen sker basgruppsvis i 4-6 redan och i 7-9 anpassar vi genom att eleverna i de blandade passen sitter basgruppsvis. Vid behov anpassas sluttiden för dagen för att det inte ska uppstå trängsel vid skåpen.
  • Borden i matsalen är utglesade och det finns matvärd i dörren. Eleverna ombeds tvätta händerna och använda handsprit innan de går in. De bestick som används när eleverna tar maten byts regelbundet ut.
  • Idrotten hålls till övervägande del utomhus. Årskurserna 4-6 byter om i omklädningsrummen som vanligt på båda sina idrottspass. Årskurserna 7-9 har också två idrottspass i veckan. På ett av passen är det lättare idrott och då används inte omklädningsrummen eftersom det blir en krock med nästa grupp och risk för smittspridning. Det andra passet ska eleverna byta om för då finns det tid för ombyte mellan passen.
  • Skolan tar inte emot externa besök och det gäller även vårdnadshavare. Om det finns ett behov av att besöka skolan ombeds ni ta kontakt med ert barns handledare.
  • Skolan gör utflykter och/eller studiebesök endast om vi är ensamma på platsen. Vi använder inte kollektivtrafik som transport i dessa fall.
  • Vi pratar ständigt med eleverna kring att hålla avstånd, tvätta händerna och använda handsprit.

Under förra läsåret lyckades vi hålla smittspridningen stången och hade inte särskilt många positiva covid-fall i skolan. Jag tror att det beror på en kombination av att ni föräldrar tog ert ansvar och att skolans åtgärder fungerat bra. Låt oss hålla samma nivå i år!

Jag ser fram emot att träffa eleverna - det är ju de vi är här för och vi börjar sakna dem. Men än är det några dagar kvar. Pressa ut det sista ur sommaren nu så ses vi snart!

Tveka inte att höra av er om ni har något på hjärtat!

Eva Borgström
Mejl: eva.borgstrom@kunskapsskolan.se