Eva Borgström Kunskapsskolan Ystad rektor

Rektorn har ordet oktober - Kunskapsskolan Ystad

Rektor Eva Borgström berättar om händelser på skolan.

Ystad den 15 oktober 2021

Vilken vanlig oktobermorgon! Det blåser och regnar och kommande kyla har gjort sig påmind. Som tur var så blev det en fin september som förutspåtts så vi kunde tanka energi.

En vädjan
Vi har blivit kontaktade av restaurangen som ligger nästgårds angående parkering. Flera vårdnadshavare använder restaurangens leveranszon som hämtplats under morgnar och eftermiddagar vilket ställer till det för dem. Jag vädjar till er att vänta på annan plats. Både parkeringen söder om Sjutillnioskolan och grusplanen väster om Flygeln fungerar alldeles utmärkt att använda.

Föräldramöten
Årskurs 8 var först ut för terminen med föräldramöte digitalt i måndagskväll, välbesökt och trevligt! De övriga årskurserna har bokat datum - håll utkik i veckobreven.

Prognos skolarbete
Just nu genomför lärarna en prognos för era barns skolarbete så här långt. Det är en del av Kunskapsskolans systematiska kvalitetsarbete. Under veckan efter höstlovet kommer ni att få ett mejl hem med information om hur just ert barn ligger till i förhållande till uppsatta mål. Om ni har frågor kring detta är ni välkomna att kontakta ert barns handledare.

Corona - den oändliga historien
Vi följer fortsatt Folkhälsomyndigheten rekommendationer. Vid symtom rekommenderar Folkhälsomyndigheten att man testar sig för covid-19. Om test genomförs på grund av symtom stannar man hemma under tiden man inväntar testning och testsvar. Vid symtom som går över inom 24 timmar ska man stanna hemma i ytterligare 2 dygn innan man kommer tillbaka till skolan. Om man haft symtom i mer än ett dygn och inte testats gäller samma regler som vid positivt testsvar. På 1177 Vårdguidens hemsida finns råd och instruktioner om när man bör söka vård. Information om eventuell vaccination har kommit i separat brev.

Vi hade några fall av covid-19 i terminsstarten, men det verkar ha stannat där. Jag har ingen ytterligare information om fler fall. I måndags släppte vi, enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, en del av de restriktioner som tidigare har funnits för skolverksamheter vilket innebär att biljarden, eftermiddagscaféet och bollpanten kunde öppna igen. Idrotten har återigen ombyte vid varje pass. Både vi och eleverna är mycket glada över detta!

Men, vi får inte tro att risken för smittspridning är över, vi måste fortsätta hålla i och hålla ut. Vi pratar ständigt med eleverna om att tvätta händerna, använda handsprit och stanna hemma vid symtom. Prata gärna hemma om det också så hjälps vi åt.

Under de senaste veckorna har vi varit hårt drabbade av frånvaro bland medarbetarna. Det verkar vara vanliga förkylningar, både hos barn och vuxna. Så klart påverkas undervisningen och vi kämpar på för att få schemat att gå ihop.

Jag påminner på förekommen anledning om att frånvaroanmälan ska göras av vårdnadshavare varje dag i Skola24 när era barn är sjuka.

Allergier
Vi ber er påminna era barn om att vi inte ska ha med parfym eller nötter i skolan på grund av allvarliga allergier bland elever och personal.

För information kring personal och kalendarie gå in på kunskapsskolan.se/ystad.

Ha en bra månad så hörs vi snart igen!

Eva Borgström
eva.borgstrom@kunskapsskolan.se