Eva Borgström Kunskapsskolan Ystad rektor

Rektorn har ordet januari - Kunskapsskolan Ystad

Rektor Eva Borgström berättar om händelser på skolan.

Ystad den 11 januari

Rektorsbrev start vårterminen 2022

God fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ert jul- och nyårsfirande varit bra och att ni fått vila. Allra mest hoppas jag att ni fått vara friska. Idag skiner solen från en klarblå himmel här och jag önskar att högtrycket varar några dagar till.

Terminsstart - viktigt!
Just nu pågår det utvecklingssamtal för fullt i etern och det verkar som att allt flyter på bra. Samtliga elever ska sedan vara på plats i skolan i morgon den 12 januari. Årskurserna 4-6 startar klockan 08.20 och årskurserna 7-9 startar 09.10. Eleverna slutar i ordinarie tid.

Dock är smittspridningen väldigt hög i vårt upptagningsområde just nu och även våra medarbetare är drabbade. Det gör att vi med mycket kort varsel kan behöva göra förändringar de kommande veckorna. Jag återkommer med ett “viktigt meddelande” i mejlen i så fall. Håll utkik!

Vi arbetar även med åtgärder kring att hjälpa till att minska smittspridningen i samhället. Jag ber er att hålla barnen hemma om de är krassliga och att ni följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om testning och karantän. Om barnen åker kollektivt till skolan så rekommenderas användning av munskydd under färd.

För mer information se Folkhälsomyndighetens hemsida: Riktlinjer covid-19

Samråd - äntligen!
Samrådet består av ett antal föräldrar från alla årskurser som utsetts eller anmält sitt intresse för att delta. Vi träffas fyra-fem gånger om året för att diskutera skolfrågor enligt ett årshjul. Jag som rektor använder också gärna samrådet som ett bollplank i olika frågor.

Under hösten var ambitionen att skolans samråd skulle komma igång igen med fysiska möten efter pandemins effekter avtagit. Så blev det inte och nu önskar jag att vi träffas digitalt. Jag kommer att skicka information och datum till dem det berör.

På gång just nu
Arbetet med antagning av elever till årskurs 4 och 7 inför läsåret 22/23 är i full gång. Antagningsbeskeden kommer att skickas ut i slutet av januari. Om ni eller någon bekant har frågor kring detta är ni välkomna att höra av er till koordinator Susanne Stålhammar på susanne.stalhammar@kunskapsskolan.se.

Som en del av er säkert noterat så kommer biträdande rektor Paula Nilsson den 1 mars att tillträda som ordförande i kommunstyrelsen i Ystads kommun efter Kristina Bendz. Vi är allt lite malliga över att det är just vår arbetskamrat som tar över och önskar Paula all lycka till när det är dags! Som en följd av detta så pågår det just nu en intern rekrytering av ny biträdande rektor.

Kalendarie
Kalendariet för läsåret 21/22 ligger på hemsidan: kunskapsskolan.se/ystad.

Som vanligt är det bara att mejla till eva.borgstrom@kunskapsskolan.se om ni har något att dryfta.

Ha en fin januari!

Eva Borgström