Eva Borgström Kunskapsskolan Ystad rektor

Rektorn har ordet oktober - Kunskapsskolan Ystad

Rektor Eva Borgström berättar om händelser på skolan.

Oktober 2022

Rektorsbrev oktober
Solen lyser! Hösten har kommit och den har varit riktigt mild än så länge. Nu är det fina färger på träden, jag hoppas att ni passat på och njutit ordentligt i helgen!

På gång
Föräldrautbildning årskurs 4 och 7 och övriga föräldramöten
I veckan som gick bjöd arbetslagen i årskurs 4 och 7 in till föräldrautbildning för de föräldrar som är nya på skolan. Lärarna vittnar om trevliga möten och jag hoppas att informationen var matnyttig. Nytt tillfälle på torsdag den 13 oktober. Även nya föräldrar i andra årskurser är välkomna!

Årskurs 5 var först ut för terminen med föräldramöte i måndagskväll, välbesökt och trevligt! De andra årskurserna följer i snabb takt under oktober och början av november. Håll utkik i veckobreven!

Prognos skolarbete
Just nu genomför lärarna en prognos mot slutmålen för era barns skolarbete så här långt. Det är en del av Kunskapsskolans systematiska kvalitetsarbete. Under veckan innan och/eller efter höstlovet kommer ni att få ett mejl hem med information om hur just ert barn ligger till i förhållande till uppsatta mål. Om ni har frågor kring detta är ni välkomna att kontakta ert barns handledare.

Elevråd och samråd
Elevrådet har kommit igång för terminen och de har bestämt att årets tema ska bli elevernas hälsa - aktiviteter, skolstress och allmänt mående. Därför kommer jag att i början av veckan dela en enkät med eleverna kring mat och sömn.

I dagarna kommer jag att kalla till årets första Samrådsmöte. Ni som har anmält intresse av att representera basgruppen kommer jag att mejla. Det första mötet kommer att handla om Samrådets årshjul och på förekommen anledning idrottshallen.

• Årskurs 8 går på PRAO under vecka 43
  • Eleverna slutar tidigare tisdagen den 18 oktober på grund av skolans prognosarbete. Exakt sluttid för respektive årskurs meddelas i veckobrevet. Klubben kommer att vara öppen som vanligt.
  • Studiedag 28 oktober
  • Höstlov vecka 44

Allergier
Vi ber er påminna era barn om att vi inte ska ha med parfym eller nötter i skolan på grund av allvarliga allergier bland elever och personal.

Ha en bra månad så hörs vi snart igen!
Eva Borgström
eva.borgstrom@kunskapsskolan.se