Ansök
Om oss

Rektorn har ordet november - Kunskapsskolan Ystad

Rektor Eva Borgström berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev november 2022

Det har stundtals varit fina dagar under lovet och i helgen som gick trots att höstmörkret sänkt sig. Håll ut. Kom hit och sitt med en stund om ni vill – den energi som barnen ger är nästan livsnödvändig!

Arbetsflit och prognos
Veckorna innan lovet har elever och medarbetare arbetat intensivt med skolarbete och betygsprognosen för terminen. Under vecka 43 och 45 har handledarna som tema på PH-samtalen att meddela nuläget till eleverna. Årskurs 8 får betygsprognosen under innevarande vecka. Vårdnadshavarna får information via mejl. Om ni har frågor kontaktar ni ert barns handledare i första hand. Om ni vill komma i kontakt med en specifik ämneslärare kan ni hitta deras email-adresser på kunskapsskolan.se/ystad.

Veckan innan lovet var årskurs 8 ute på PRAO. Det verkar som att eleverna haft det bra på sina arbetsplatser och flera valde att “praoa” även under fredagens studiedag. Gott betyg!

I nästa vecka startar de muntliga nationella proven i svenska, engelska och matematik för årskurserna 6 och 9. Först ut är matematiken. Det kan vara bra att veta att de nationella proven är inget man kan plugga inför och det främsta syftet är att mäta vår undervisningskvalitet. En del elever oroar sig över proven, prata gärna hemma om det!

Inlogg som vårdnadshavare i Kunskapsporten.
Du som vårdnadshavare kan logga in i Kunskapsporten och ta del av ditt barns loggbok och en introduktionsutbildning. Syftet är att underlätta för dig att följa ditt barns skolgång.

Gör så här:

  1. Gå till Vardnadshavare.kunskapsskolan.se (utan www).
  2. Följ instruktionerna på sidan för att logga in med BankID.
  3. Klart!

På sidan du som vårdnadshavare först kommer till finns tips för att komma igång och hitta rätt. För dig som har fler än ett barn hos oss finns möjlighet att välja vilket av dina barn du vill se information för. Saknar du BankID kan du logga in med ditt barns inloggningsuppgifter.

Behöver du hjälp med loggboken är det en god idé att fråga ditt barn.

För teknisk support, synpunkter och förslag på förbättringar, kontakta koordinator Susanne Stålhammar på susanne.stalhammar@kunskapsskolan.se.

Ombyggnation
Vi har länge varit i behov av fler basgruppsrum i Sjutillsnioskolan och nu blir det äntligen av. Arbetet påbörjades under lovet och beräknas vara klart första veckan i december. Det ställer krav på organisationen och arbetsmiljöarbetet och det kan bli lite rörigt i några veckor. Vi har fått låna lokal av Sommarteatern för att kunna lösa schemat och det är vi tacksamma för!

Antagning till nästa läsår
Under december och januari håller vi informationsmöten för blivande årskurs 4, 5 och 7. Det kan vara bra att veta att till hösten 2023 har vi 44 platser i årskurs 4, 22 platser i årskurs 5 och 66 platser i årskurs 7. Antagningsbeskeden kommer sedan att skickas ut i slutet av januari. Hör gärna av er till koordinator Susanne om ni har frågor kring kö och antagning.

Extra studietid och lovskola
Skolverket beslutade i somras om utökad lovskola (25h) för årskurs 9 och extra studietid utanför ordinarie undervisningstid för årskurserna 4-9. Lovskolan startade nu på höstlovet och vi hade ett tiotal elever på plats som arbetade flitigt, härligt att se! Den extra studietiden på eftermiddagarna, så kallad “stanna-tid”, i årskurserna 4-6 har funnits sedan terminsstart och utnyttjas flitigt. Från och med innevarande vecka finns den även i årskurserna 7-9 och ligger 08.10-09.10 måndagar och onsdagar. Den extra studietiden är ett erbjudande och det är därmed frivilligt att delta, men om handledarna rekommenderar en elev att gå dit så är det bra att utnyttja tillfällena.

Ny personal
Vi hälsar Nebras Kuffee välkommen som lärare i matematik i årskurserna 7-9. Nebras kommer närmast från Ystads gymnasium där hon arbetat de senaste sju åren. William Schmatz, som vikarierat i väntan på Nebras, kommer att stanna kvar under våren för att vikariera för Marcus Haneskär som kommer att vara föräldraledig. I övrigt arbetar vi just nu med rekrytering för Jennifer Malmros föräldraledighet.

Som vanligt så är det bara att komma in om eller ringa om ni har frågor eller något ni vill diskutera!

Jag önskar alla en ljusfylld november!
Eva Borgström
Rektor

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.