Ansök
Om oss

Rektorn har ordet februari - Kunskapsskolan Ystad

Rektor Eva Borgström berättar om händelser på skolan.

Februari 2023

Ljusare dagar! Även om vi får vänta på värmen någon månad till så blir allt lite lättare när ljuset kommer och dagarna blir längre.

Terminsstart
Höstterminen var en utmanande termin av flera anledningar. Många elever har stört sig själva och andra genom att till exempel inte ha rätt material med sig till passen, använda sig av ett kränkande språkbruk och inte respektera skolans förhållningssätt. Det är inte en arbetsmiljö som är acceptabel, vare sig för elever eller medarbetare.

Därför valde vi att rivstarta vårterminen med ett utökat arbete kring studiero, projekt Fågel Fenix. Vi har förtydligat och förstärkt skolans förhållningssätt och ordningsregler och har skärpt åtgärderna om någon elev bryter mot reglerna.

Det fick omedelbar effekt! Även om vi har en väg kvar att gå så är det lugnare överlag under skoldagen och undervisningspassen har blivit mer effektiva. Vi fortsätter att hålla i så kommer detta att bli riktigt bra!

Elevråd, Green Team och samråd
Elevrådets styrelse hade möte med mig i torsdags. De funderar över hur rastutrymmen inne i skolan kan bli mysigare och hur vi skulle kunna komplettera skollunchen för att göra den mer attraktiv. Härligt med engagerade elever!

Förra veckan hade ett helt nytt råd sitt första möte - Green Team. Deras arbetsuppgift är att kartlägga vår fysiska miljö inne i skolan och ge förslag på hur vi kan bli mer hållbara.

Samrådet har legat på is under hösten. I torsdags gick jag ut med en inbjudan till samråd onsdagen den 1 mars klockan 18.00. Om ni har övergripande frågor som ni önskar diskuteras på mötet så kan ni mejla respektive representant.

Kalendarium

  • Volleybollturnering för delar av årskurs 9 i Sjöbo torsdag 16 feb. Håll tummarna!
  • Sportlov vecka 8
  • Studiedag måndagen den 27 februari (vecka 9).
  • Föräldra- och elevenkät öppnar den 6 mars. Länk kommer i mejlen.

Allergier
Vi ber er påminna era barn om att vi inte ska ha med parfym eller nötter i skolan på grund av allvarliga allergier bland elever och personal.

Ha en bra månad så hörs vi snart igen!
Eva Borgström
Rektor

eva.borgstrom@kunskapsskolan.se

0733-173455

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.