Ansök
Om oss

Rektorn har ordet mars - Kunskapsskolan Ystad

Rektor Eva Borgström berättar om händelser på skolan.

Mars 2023

Vi har precis lämnat sportlovet bakom oss. Jag hoppas att både eleverna och ni vuxna fått lite ledighet och vila. Det är ju mittens månad som startar - en period mittemellan vinter och vår. Det betyder en hel del vardagslunk för oss, men också start på annat. Bland annat så startar nationella proven för årskurs 6 och 9 och det är också dags för betygsprognoser. Mer om det nedan.

Antagning nya elever nästa läsår
I dagsläget har vi några få platser kvar i årskurs 4, 5 och 8 inför nästa läsår. Vi kommer också att starta en tredje basgrupp i årskurs 6. Vi räknar med att antagningen är helt klar i slutet av mars. Om det är så att någon av våra elever planerar ett skolbyte inför hösten så är vi tacksamma om ni hör av er så fort som möjligt. Det gör det lättare för både oss och respektive hemkommun att planera på ett bra sätt.

Nationella prov för årskurs 6 och 9
De nationella proven i moderna språk för årskurs 9 är först ut och går av stapeln under nästa vecka (10). Det kan vara intressant att veta att de nationella proven i moderna språk inte är obligatoriska, men Kunskapsskolan i Sverige har valt att genomföra dem för att kvalitetssäkra utbildningen. Därefter följer nationella prov i svenska för årskurs 6 och 9 och sen rullar det på i snabb takt. Ni hittar alla datum för de nationella proven på Skolverkets hemsida.

Skolan beviljar inte ledigheter för elever under de nationella proven.

Kunskapsskolans årliga enkät
På måndag den 6 mars så öppnar Kunskapsskolans årliga enkätundersökning för elever och föräldrar. Ni kommer att få ett mejl med en länk till den digitala enkäten. Om ni är vårdnadshavare för mer än ett barn på skolan så kommer ni att få mer än en länk. Enkäten är öppen till den 19 mars och vi ber er ödmjukast att svara. Det är viktigt för oss att höra era åsikter så att vi kan arbeta med rätt saker framöver.

Förra året upptäckte vi att mejlet som gått ut hamnat i skräpposten hos en del. Om ni inte har fått mejl den sjätte eller sjunde mars så kontrollera skräpposten. Har ni inte fått det där så hör av er!

PRAO - praktisk arbetslivsorientering
Årskurs 8 går ut på praktisk arbetslivsorientering under vecka 17 (24 april-28 april). PRAO är ett obligatoriskt inslag i grundskoleutbildningen och kan inte väljas bort. Eleverna ordnar, som ett led i att träna att ta kontakt, plats på egen hand och får stöttning av handledare och studie- och yrkesvägledare Madeleine Sundbäck på vägen. Ni föräldrar får gärna stötta också!

Om någon av er kan tänka er att ta emot en elev (inte ert eget barn) under våra PRAO-veckor är ni välkomna att höra av er till Madeleine på madeleine.sundback@kunskapsskolan.se.

Skolinspektionens enkät och granskning
Ni har som vårdnadshavare har fått ett mejl från mig under januari med en länk till Skolinspektionens årliga enkät. Svarstiden har förlängts till den 7 mars. Passa på att påverka!

Vidare har Skolinspektionen valt ut Kunskapsskolan Ystad att bland trettio andra skolor genomgå en temagranskning vad det gäller “en inkluderande utbildning - fokus på tillgänglighet i lärmiljön kopplat till neuropsykiatriska svårigheter”. Det innebär att vi får besök den 1 och 2 mars av två inspektörer som gör lektionsobservationer och intervjuar personal och elever. Det ska bli intressant att få ta del av deras iakttagelser.

Övrigt smått och gott

  • Vi påminner om att den 22 mars slutar samtliga elever klockan 13.00. Klubben är öppen som vanligt.
  • Betygsprognosarbetet startar nu i mars och meddelas under veckan innan påsklovet.

Som vanligt så är det bara att mejla om ni har frågor eller något ni vill diskutera!

Eva Borgström
Rektor

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.