Ansök
Om oss

Rektorn har ordet februari - Kunskapsskolan Örebro

Rektor Fredrik Retelius berättar om händelser på skolan.

Februari 2024

I lördags stod jag och lagade mat, med radion på i bakgrunden. Plötsligt börjar personerna i radion att prata om en studie där resultatet förvånade mig mycket. Februari är tydligen årets deppigaste månad för oss som bor i Sverige. Hög frekvens av världsomvälvande tråkigheter, till exempel globalt utbrott av covid och kriget i Ukraina, men även mycket sjukdomar, vintertrötthet samt spräckta nyårslöften sades vara huvudanledningarna.

Här på skolan märker vi i dagsläget bara av att mängden vinterförkylningar ökat, såväl bland elever som medarbetare. I övrigt upplever jag att stämningen är god på skolan bland elever och medarbetare. Det börjar märkas av bland eleverna i årskurs 9 att de närmar sig slutet på sin grundskoletid. Mycket diskussioner om gymnasieval och nationella prov sprider sig i huset.

Friluftsdag
I slutet på januari genomförde hela skolan en vinterfriluftsdag. Döm om min förvåning när nästan 270 elever valde att gå upp tidigt i ottan för att sätta sig på bussen till Romme. Friluftsdagen i sin helhet blev mycket lyckad, trots en något rörig trafiksituation i samband med elevernas hemkomst. Eleverna har fått utvärdera dagen, och jag ser nog att en ny vintertradition är född. Den här typen av dagar skapar minnen, bygger skolkultur och utgör ett välbehövligt avbrott i vardagen för våra elever.

Pangea
Varje år genomförs en riksomspännande matematiktävling, arrangerad av Stockholms universitet. Cirka 15 000 elever deltar varje år i denna tävling.Glädjande nog har vi nåtts av beskedet att två av våra elever i årskurs 9 nått toppresultat, och är inbjudna till stipendieutdelning i Stockholm. Stort grattis!

Sportlov
Inom kort stundar ett välbehövligt sportlov för elever och medarbetare. Vi bjuder som vanligt in elever i årskurs 8 och 9, som kämpar för gymnasiebehörighet till lovskola under denna vecka. Aktuella elever får en personlig inbjudan via er vårdnadshavare.

Till sist…
…Som vårdnadshavare är du alltid välkommen till skolan, om du vill hälsa på vår verksamhet en stund. Du behöver inte föranmäla dig, utan säger bara till i receptionen vid ankomst så får du en besöksbricka. Vi bjuder på kaffe och te. Välkomna!

Viktiga datum
19-25 februari - Sportlov
4 mars - Elev- och föräldraenkäter öppnar
12 & 14 mars - NP Svenska åk 6
19 & 21 mars - NP Svenska åk 9

Vänliga Hälsningar
Fredrik Retelius, rektor

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.