Ansök
Om oss

Rektorn har ordet september - Kunskapsskolan Tumba

Rektor Henrik von Knorring berättar om händelser på skolan.

Rektorsbrev september 2023

Hej och varmt välkomna till ett nytt läsår! Det är härligt att alla elever är tillbaka och jag vill speciellt hälsa alla våra nya elever välkomna! Förutom nya elever har vi även ett par nya medarbetare på skolan. Vi hälsar givetvis även er välkomna till oss!

Information från skolan
För att ni ska kunna hålla er informerade om vad som pågår på skolan så skickas, precis som tidigare, ett veckobrev varje fredag från lärarna i arbetslaget. Det är viktigt att ni tar del av innehållet där så att ni har information om till exempel schemabrytande dagar, examinationer och utflykter. Utöver detta kommer ni även att få information genom mina rektorsbrev som tar upp frågor som rör hela vår skola.

Frånvaroanmälan - inloggning via BankID
Frånvaroanmälan sker via Kunskapsskolans vårdnadshavarportal där ni loggar in med BankID. Där kan ni också se en översikt på eventuell frånvaro för ert/era barn. Här hittar ni en manual för hur man som vårdnadshavare meddelar sjukfrånvaro.

Skolans prioriterade områden
Vi kommer att fortsätta vårt målinriktade arbete med att erhålla en studiefokuserad miljö där eleverna trivs, utmanas och inspireras av engagerade och kunniga lärare varje dag. Vi vill ytterligare stärka och utveckla vår lärmiljö. Vi kommer vidare att arbeta för att skapa ett mjukare klimat på skolan där vår lärmiljö främjar alla elever och vuxna i deras studier och arbete. Vi behöver även fortsätta föregående års arbete med stämning och relationer för att stärka och forma en positiv skolkultur. I arbetet med att främja lärmiljön kommer vi också se över och utveckla den fysiska miljön genom att förbättra belysningen och ventilationen i skolan.

Vi ser att positiva traditioner som ligger utanför den ordinarie undervisningen är en viktig del av hur vi bygger vår skolkultur. Vi vill bli bättre på att lyfta fram positiva exempel där lärare delar med sig av erfarenheter med sina kollegor och använda oss av temadagar som involverar alla skolans elever för att skapa en “vi-känsla”. Vi vill bygga en ansträngningskultur där det är tydligt att vi inte är bra - vi blir bra.

Föräldrautbildning för nya vårdnadshavare på Kunskapsskolan Tumba
Den 4 oktober klockan 17.30-19.00 bjuder vi in till en utbildning kring Kunskapsskolans arbetssätt. Syftet är att du som ny vårdnadshavare ska få ett tillfälle med handledning i vår skolplattform, Kunskapsporten. Till mötet är det viktigt att du tar med dig ditt barns skoldator och inlogg.

Kunskapsskolan har även en centralt utformad digital föräldrautbildning på ett flertal språk som du når via vardnadshavare.kunskapsskolan.se

Samverkan med Botkyrka kommun
Det händer många saker i samhället vilket påverkar våra barn och unga. Vi på skolan ser att det är viktigt att ha en god samverkan med kommunen och har därför

utökat vår samverkan med Botkyrka kommun. Under läsåret kommer vi ha kontinuerliga samverkansmöten med Team skolnärvaro, Förebyggarenheten och Mottagningssektionen.

Botkyrka kommun har mycket bra information och föräldrautbildningar att ta del av. Se länkarna nedan.

Stödcentrum för unga brottsutsatta

ABC föräldragrupper som riktar sig till alla föräldrar

Informationsfilmer:
ABC grupp 3-12år - Alla barn i centrum - Botkyrka kommun - Välkommen till Botkyrka kommunswebbplats

ABC, 13-19 år - Välkommen till Botkyrka kommuns webbplats

Föräldraskap i Sverige, 0-18 år - Välkommen till Botkyrka kommuns webbplats

Föräldraråd
Vi kommer under höstterminen göra ett omtag med skolans föräldraråd. Föräldrarådet är ett samverkansforum mellan er vårdnadshavare och skolans ledning där vi diskuterar skolans utveckling. De vårdnadshavare som är med i föräldrarådet får möjlighet att ställa frågor och komma med förslag för utveckla verksamheten. Är ni intresserade av att delta? Skicka ett mejl till Henrik.vonknorring@kunskapsskolan.se och Karin.radberg@kunskapsskolan.se. Datum meddelas senare och kallelse skickas till representanterna.

Kvarglömda kläder
En del kläder blev kvarglömda efter sommaren. Vi har samlat ihop kläderna och dessa kommer att ligga kvar på skolan till och med fredag vecka 39. Är det så att ni saknat kläder från förra terminen så kom förbi och titta i vår klädhög, tisdag-fredag 08.10-8.45 eller måndag-torsdag 15.30-16.00 i rektorsrummet. Senare under hösten kommer vi skänka bort kläder som ingen vill kännas vid.

Kalendarium läsår 23/24

HT-23

 • Studiedag onsdag 13/9
 • Skolfotografering 20/9- 22/9
 • Skolledare från Nederländerna besöker skolan 25/9
 • Halv studiedag (eleverna slutar efter lunch) 26/9
 • Halv studiedag (eleverna slutar efter lunch) 12/10
 • Terminsprognos - vårdnadshavare bjuds in till Ph-samtalet för prognosåtergivning vecka 42. Mer information kommer.
 • Höstlov vecka 44. Lovskola (måndag och tisdag) för elever i årskurs 8+9 som har behov av det. Inbjudan skickas ut.
 • Halv studiedag (eleverna slutar efter lunch) 14/12
 • Skolavslutning 21 december

VT-24

 • Skolstart 9 januari (utvecklingssamtal 9-12 januari, inbjudan skickas ut.).
 • Skolan håller Öppet hus för intresserade föräldrar 24/1.
 • Halv studiedag 30/1
 • Halv studiedag 8/2
 • Vinteridrottsdag 20/2
 • Sportlov vecka 9 (lovskola måndag- onsdag, för elever i årskurs 8+9 som har behov av det.).
 • Halv studiedag 12/3
 • Prognosåtergivning - vårdnadshavare bjuds in till Ph-samtalet vecka 12.
 • Påsklov 29/3- 5/4. Lovskola tisdag- torsdag vecka 14
 • PRAO - vecka 17 och 18 för alla elever i årskurs 8
 • Halv studiedag 5/6
 • Skolavslutning onsdag 12 juni

Härtill vill jag också flagga för nationella proven i årskurs 6 och 9. Jag bifogar en länk till skolverkets webbplats där ni överskådligt kan se alla datumen för de nationella proven. Notera dessa datum - skolan beviljar inte ledigt för dessa dagar.

Skolans kalendarium hittar ni också på vår hemsida.

Sist men inte minst vill jag berätta att en av våra lärare har, av lärargalan, utsetts till “Årets lärare i Botkyrka kommun”. Grattis Hannah Nordgren!

Följ gärna oss på instagram för att ta del av våra skolaktiviteter. kunskapsskolan_tumba

Med förhoppning om en riktigt bra hösttermin!
Henrik von Knorring, rektor

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.