Ansök
Om oss

Rektorn har ordet december - Kunskapsskolan Varberg

Rektor Niklas Dahlström berättar om händelser på skolan.

December 2023

Hösten har gått med en rasande fart, här om dagen föll den första snön och på söndag är det första advent!

Snällkalender och Tomtejakt!
Idag är det premiär för snällkalendern och den årliga “Tomtejakten”. Det är WeClub och elevrådet som gör de sista hektiska dagarna lite bussigare och lite roliga. I snällkalenderns lucka får man varje skoldag en god gärning att utföra på skolan och i elevernas jakt på tomtar koras en basgruppsvinnare i årskurs 4-5 och en i årskurs 6 - 9. Vem hittar de gömda chockladtomtarna? Vinnarbasgrupperna hamnar på Kunskapsskolans “Hall of fame"!

Nationella prov
Det är verkligen så mycket som hänt på skolan den här hösten. För eleverna i årskurs 6 och 9 ligger säkert de muntliga nationella proven i färskt minne. Uppfattningen vi på skolan har är att eleverna har så fin inställning och är väldigt måna om att hjälpa varandra. Många pustar också ut lite grand i ett “det var inte så farligt!”.

Proven i matematik, engelska och svenska genomförs samma dag i nian respektive sexan för att samordna anspänningen och inte sprida ut en eventuell oro över flera dagar. Det har också inneburit uppskattade schemabrytande aktiviteter för övriga basgrupper i de andra årskurserna.

Bara några få skoldagar kvar…
Runt lovveckan, vecka 44, genomförde vi vårt prognosarbete på skolan. Det innebär att alla lärare kollar hur det går för eleverna och om de ligger i fas med sina mål. Utifrån hur eleverna ligger till justerar vi i undervisningsgrupper, erbjuder extra PH-tider och intensifierar coachningen och lärarnas uppsökande verksamhet vad gäller antalet redovisningstider och mer tider där eleverna kan få extra hjälp att nå sina mål.

Det är ett omfattande arbete som eleverna och vi på skolan tillsammans genomför. Det är endast några få skoldagar kvar så försök att peppa ditt barn att hänga i ända fram till målsnöret så den där sista inlämningen faktiskt blir klar eller den sista redovisningen blir genomförd.

Avslutning
De senaste åren har vi genomfört julavslutningen basgruppsvis i respektive basgruppsrum. Det blir likadant i år. Avslutningen sker torsdag den 21 december klockan 9 - 10. Det serveras ingen lunch och klubben är inte öppen denna dag.

Som alltid börjar terminen med utvecklingssamtal. Du kommer därför någon gång under de första dagarna av det nya året att få en bokningslista som du bokar ditt samtal i. Utvecklingssamtalen äger rum enligt följande: 9 januari - heldag, 10 och 11 januari - halvdagar (eftermiddagar). Vet du med dig att du är på resande fot den 9 januari gäller det att du är tidigt ute och bokar någon av eftermiddagarna de påföljande dagarna. Först till kvarn gäller.

Det innebär att den första gemensamma skoldagen är onsdag den 10 januari. Skolstart 08.45 för samtliga.

Då återstår endast för mig att konstatera att “tillsammans når vi längre” och tillsammans med all personal på Kunskapsskolan Varberg önska er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Välkomna tillbaka i januari!
Niklas Dahlström
Rektor Kunskapsskolan Varberg

Vill du läsa fler rektorsbrev? Du hittar alla läsårets rektorsbrev under aktuellt där du kan filtrera på rektorn har ordet.

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.