Ansök
Om oss

Skolhunden Winne

Skolhunden Winne har gjort ett viktigt jobb på Resursskolan Hägersten

Att få uppdraget att bli skolhund är inte fy skam. Här svarar specialläraren Katarina Andrén på frågor om hur Winne har hjälpt eleverna på Resursskolan.

Hallå där, specialläraren Katarina Andrén...

Kan du berätta vad en skolhunds uppgift är?
– Det varierar men ofta är den ett mentalt stöd för eleverna i olika situationer. När de kommer i kontakt med Winne kan de andas ut, tanka energi och hitta ett lugn.

Vad betyder Winne för eleverna?
– Att få mötas av en hund som är entusiastisk och glad att träffa just dig gör mycket för våra elever. Det är fantastiskt att se dem interagera med varandra. Winne är helt enkelt en förebild när det gäller bemötande och kan till och med vara avgörande för att elever med mycket frånvaro väljer att komma till skolan.

Hur fungerar det rent praktiskt?
– Vi har ett separat rum med egen ingång där Winne träffar eleverna och så är vi utomhus en del. Naturligtvis är vi även noga med städning, tvätt och ventilation. Hittills har det inte varit några problem alls med allergier och liknande.

Borde fler skolor ha en skolhund?
– Självklart! Det är väldigt utvecklande för våra elever att få möjlighet att umgås med Winne och jag önskar att fler elever skulle få den möjligheten.

Artikeln kommer från Kunskapsskolans årsrapport. Du hittar hela årsrapporten här.

 

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.