Ansök
Om oss

Välkommen till Kunskapsskolan Örebro!

Här berättar rektor Fredrik Retelius om skolan.

Hej!

Jag heter Fredrik Retelius och är rektor för Kunskapsskolan Örebro, som är en skola för årskurs 4–9. Jag har arbetat här sedan 2010, då skolan startade. Hos oss har vi drygt 400 elever och cirka 40 medarbetare.

Vår skola ligger vid universitetet i Örebro, och det är lätt att ta sig hit såväl med buss som med cykel, då vi ligger precis bredvid en så kallad cykelmotorväg.

Något vi är stolta över på vår skola är de personliga handledningssamtalen som eleverna har med sin lärare varje vecka. Eleverna träffar då individuellt den lärare som är deras handledare för att få hjälp med att planera och prioritera skolarbetet. På skolan upplever vi att de personliga handledningssamtalen leder till nära relationer mellan elever och lärare, och därmed också ökad trygghet.

Den personliga handledningen är grunden i vår pedagogik där vi sätter elevens individuella utveckling i fokus. Vår pedagogik leder till att eleverna får höga studieresultat och är väl förberedda på vidare studier när de slutar hos oss.

Om du vill veta mer om Kunskapsskolan Örebro är du varmt välkommen att besöka oss på ett informationsmöte. Datum och tider hittar du här på hemsidan. Du är självklart också alltid välkommen att kontakta oss på skolan via telefon eller mejl.

Hoppas att vi ses!

Vänliga hälsningar
Fredrik Retelius, rektor

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.