Ansök
Om oss

Välkommen till Kunskapsskolan Ystad!

Här berättar rektor Eva Borgström om skolan.

Hej!

Mitt namn är Eva Borgström och jag är rektor för Kunskapsskolan Ystad, som är en skola med drygt 450 elever i årskurserna 4–9. Jag har varit rektor här sedan 2015 och innan dess arbetade jag som lärare i SO och hemkunskap här på skolan.

Vår skola ligger i den östra delen av Ystad, på regementsområdet. Vi har därför nära till både havet och Sandskogen. Skolan är uppdelad i två byggnader, en för årskurs 4–6 och en för årskurs 7–9, som också har varsin egen skolgård.

Personer som besöker oss brukar säga att det märks att vi har en speciell, fin atmosfär på vår skola. Det tror vi beror på den pedagogiska modell vi arbetar efter här på Kunskapsskolan. Alla våra elever har ett personligt handledningssamtal varje vecka. De träffar då individuellt den lärare som är deras handledare för att få hjälp att planera och prioritera skolarbetet. Vi upplever att de personliga handledningssamtalen leder till nära relationer mellan elever och lärare, och därmed också ökad trygghet.

Den personliga handledningen är grunden i vår pedagogik där vi sätter elevens individuella utveckling i fokus. Vår pedagogik leder till att eleverna får höga studieresultat och är förberedda på vidare studier när de slutar hos oss.

Om du vill veta mer om Kunskapsskolan Ystad är du varmt välkommen att besöka oss på ett informationsmöte. Datum och tider hittar du här på hemsidan. Du är självklart också alltid välkommen att kontakta oss på skolan via telefon eller mejl.

Hoppas att vi ses!

Vänliga hälsningar
Eva Borgström, rektor

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.