Ansök
Om oss

Skolprats Niklas Åkerblom och Karin Rådberg möter psykologen och pedagogikforskaren Petri Partanen.

Missa inte: Läsårets första Skolprat om skolstarten med Petri Partanen

Nytt läsår. Och en rivstart för Skolprat, när psykologen och pedagogikforskaren Petri Partanen gör comeback i podden. Samtalet kretsar kring skolstart, inkludering, psykisk ohälsa och mycket annat.

Efter tre år gör han en efterlängtad comeback i podden - psykologen och pedagogikforskaren Petri Partanen. Hans tidigare avsnitt om varför elever behöver utveckla förmågor, är det mest lyssnade i Skoprats historia.

Den här gången diskuterar Petri Partanen hur en skola skapar en så bra skolstart som möjligt för eleverna. Men samtalet glider naturligtvis även in på andra saker, som inkludering och fördelarna med tematiska föräldramöten. 

Värdar för podden är som vanligt Karin Rådberg och Niklas Åkerblom som tillsammans leder diskussionen och delar med sig av erfarenheter från de verksamheter där de själva jobbar.

Petri Partanen är Fil. dr. i psykologi, legitimerad psykolog och specialist i pedagogisk psykologi. Han har bland annat gett ut flera böcker: "Från Vygotskij till lärande samtal", "Att utveckla elevhälsa" och "Att utveckla förmågor på vetenskaplig grund i skolan".

Trevlig lyssning!

Skolprat finns på Spotify och Podcaster!

Mer från podden Skolprat:

Till Skolprat
Lyssna på Spotify
Lyssna på Podcast

Tveka inte att höra av dig till oss med dina funderingar och synpunkter: skolprat@kunskapsskolan.se

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.