Petri Partanen och Joanna Lundin.

3 poddavsnitt som inspirerar till planering inför nästa läsår

Bara några veckor kvar till vårterminen rivstartar och dags att planera för nästa läsår. Skolprat tipsar om tre poddavsnitt som kan inspirera dig på vägen.

Det går fort nu. December är redan här, vilket för många rektorer innebär att det har blivit dags att börja fundera på nästa läsår. Och det finns mycket att reflektera över...

Vad har varit bra och vad har varit mindre bra? Vad ska ni börja med, vad ska ni fortsätta med, vad ska ni sluta med och hur ska ni få till en bra skolstart? Det är några frågor som kanske känns aktuella på just din skola.

För att ge dig extra inspiration vill Skolprat tipsa om tre avsnitt som vi släppt genom åren i samband med just läsårsstarten.

1. Om skolstarten med Petri Partanen

Psykologen och pedagogikforskaren Petri Partanen pratar om hur en skola skapar en så bra skolstart som möjligt för eleverna. Men samtalet glider även in på andra saker, som inkludering och fördelarna med tematiska föräldramöten.

2. Joanna Lundin om hur vi skapar den bästa starten för eleverna

Npf-pedagogen och föreläsaren Joanna Lundin pratar om hur alla som arbetar i skolan kan ta emot både gamla och nya elever på absolut bästa sätt vid terminsstart. I samtalet delar Joanna med sig av vad hon anser är viktigt när eleverna kommer tillbaka efter en ledighet. Men hon pratar också om vad vi behöver göra för att skapa en härlig, spännande och genomtänkt terminsstart för alla.

3. Skolprat: Om att förändra en skolkultur

Innan Niklas Åkerblom blev poddvärd i Skolprat var han faktiskt med som gäst i podden och pratade skolkultur i egenskap av rektor. I det här avsnittet delar han med sig av sina tankar kring hur man odlar en god skolkultur. Vilken roll spelar visioner, höga förväntningar och ett gott samtalsklimat? Och hur kan Niklas använda sin gamla karriär inom hockeyn i arbetet?

 

Skolprat finns på Spotify och Podcaster!

Mer från podden Skolprat:

Till Skolprat
Lyssna på Spotify
Lyssna på Podcast

Tveka inte att höra av dig till oss med dina funderingar och synpunkter: skolprat@kunskapsskolan.se

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018