Ansök
Om oss
  • Kunskapsskolan
  • Aktuellt
  • Skolprat med Carolina Klüft: Så kan skolan bidra till en bättre hälsa bland unga

Carolina Klüft, verksamhetschef för Generation Pep. Pressbild: Generation Pep.

Nu är det här! Vårens första avsnitt av Skolprat.
OS- och VM-guldmedaljören Carolina Klüft, idag verksamhetschef på Generation Pep, är gäst. Tillsammans med poddvärdarna Karin Rådberg och Niklas Åkerblom djupdyker hon i hur skolan kan bidra till en bättre hälsa bland barn och unga.

Vårterminen har dragit igång och naturligtvis också en ny poddtermin för Skolprat. Årets första gäst, OS- och VM-guldmedaljören Carolina Klüft, finns i många svenskars hjärtan. Idag är hon verksamhetschef på Generation Pep och har kommit till poddstudion för att prata om barns och ungas hälsa.

Diskussionerna kretsar bland annat kring rörelse och hur samhället på olika sätt kan bidra till en ökad aktiv och hälsosam livsstil bland unga. Att vi inte kan ansluta oss till det Carolina Klüft kallar ”nånannanismen”, där ansvaret alltid ligger hos någon annan. Så vad är skolans roll, hur kan vi få barn och unga att röra på sig mer och hur kan vi jobba med skolmaten för att skapa en bättre måltidsupplevelse för eleverna? Om detta och mycket annat handlar vårens första avsnitt av Skolprat.

Läs mer här på Generation Peps hemsida.

 

Skolprat finns på Spotify och Podcaster!

Mer från podden Skolprat:

Till Skolprat
Lyssna på Spotify
Lyssna på Podcast

Tveka inte att höra av dig till oss med dina funderingar och synpunkter: skolprat@kunskapsskolan.se

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.