Ansök
Om oss

Sju lärare från Kunskapsskolan är nominerade till Lärargalans utmärkelse Årets lärare. Från vänster: Hannah Nordgren, Per Edlund, Marie-Louise Johansson, Caroline Arana, Malin Stegnell, Irma Mehmedovic och Rickard Serrander.

Nyhet: Sju lärare från Kunskapsskolan nominerade till Årets lärare 2023!

Flera lärare från Kunskapsskolan har chans att vinna Lärargalans pris Årets lärare, där eleverna själva får själva skicka in motiveringar för att hylla sina favoritlärare.
– Jag är otroligt stolt över att få den här utmärkelsen och rörd över att eleverna har tagit sig tid att nominera mig, säger Rickard Serrander från Kunskapsskolan Jönköping, som är en av de nominerade.

Varje höst utses Årets lärare inom olika kategorier på Lärargalan. Syftet med priset är att hylla lärarkåren och lyfta fram förebilder som kan inspirera andra inom yrkeskåren.

Det är landets elever som får chans att lyfta sina favoritlärare genom att skicka in sina motiveringar. Engagemanget är stort – i år har tiotusentals elever nominerat sammanlagt 2681 lärare. För att utse vinnarna i varje kommun går en jury igenom elevernas nomineringar och kvalitetssäkrar de nominerade lärarna.

När listan över Årets lärare inom varje kommun släpptes fanns inte mindre än sju lärare från Kunskapsskolan med:

Caroline Arana, Kunskapsskolan Katrineholm

En av Carolines motiveringar:
“Jag tycker att Caroline förtjänar det här för att hon får oss elever att tro på oss själva och prova nya saker. Hon hjälper oss alltid när vi behöver hjälp och stressar oss inte i skolarbetet. När jag inte hinner klart med uppgifterna så peppar hon oss alltid. Hon blir inte arg om vi småpratar lite men säger också till när det blir för pratigt. När vi bråkar så reder hon upp det. Men det viktigaste av allt är att hon respekterar oss som vi är!”

Marie-Louise Johansson, Kunskapsskolan Enköping

En av Marie-Louise motiveringar:
“Hon påminner mig dagligen att jag är bra nog och att hon är stolt över mig. Även när jag känner att jag inte är tillräcklig får hon mig att inse att jag har ett värde som inte är en bokstav på ett papper eller en bedömning i eds (elevdokumentationssystemet). Hon är så energifylld och sprider glädje runt sig vart hon än går. Hon frågar om jag är okej och märker när något är fel. Hon tar tiden att lyssna och verkligen försöker att hjälpa en, inte bara med skolan, utanför också. Hon gör så att skolan blir mindre prestation och får mig att känna mig hörd och sedd, det har inte hänt förut. Mimmi är en förebild för alla lärare. <3”

Hannah Nordgren, Kunskapsskolan Tumba

En av Hannahs motiveringar:

“Hon är en jättebra lärare som har totalt ändrat alla i våran årskurs syn på matematik och sättet vi lär oss. Hon är min all-time favoritlärare och förtjänar detta pris. Hon motiverar jättebra och lämnar dig inte innan du förstår. Hon är jättetrevlig och välkomnar alla.”

Rickard Serrander, Kunskapsskolan Jönköping

En av Rickards motiveringar:

“Rickard är den bästa läraren jag någonsin haft på att lära ut på ett effektivt, snabbt och bra sätt. Han gör studierna mycket roligare så man vill fortsätta lära sig och hoppas på att lektionen aldrig slutar. Rickard gör miljön till en respekterande och självsäker miljö, han gör allt han kan för att lära oss och han är så snäll och bryr sig om dom i sin omgivning. Han förbereder oss innan prov och hjälper oss att ta det lugnt ifall någon är stressad inför det. Han respekterar alla som man är.”

Malin Stegnell, Kunskapsskolan Nyköping

En av Malins motiveringar:

“Malin är en av dem bästa lärarna jag någonsin har haft. Hon finns där för oss elever och hjälper oss, inte bara när vi behöver hjälp utan också när saker är allmänt svårt. Hon anpassar sin undervisning efter alla elever och hon bryr sig mycket om att vi ska trivas och gilla skolan. Hon prioriterar alltid vårt välmående över något annat. Och hon har hjälpt mig inse att jag inte ska skämmas över att jag inte kan saker. Och att jag är bra. Malin borde definitivt vinna det här priset!”

Irma Mehmedovic, Kunskapsskolan Trelleborg

En av Irmas motiveringar:

“Jag vill nominera min lärare Irma. Hon är en underbar lärare som alltid kan skämta och vara allvarlig när vi ska jobba. Det bästa med henne är att hon alltid ser oss elever och att vi alltid har skoj med henne. Hon utstrålar positivitet och det behövs alltid. Hon är helt enkelt bäst i test.”

Per Edlund, Kunskapsskolan Täby

En av Pers motiveringar:

“Per är nog den bästa matteläraren och mentorn som jag har haft. Jag personligen jobbar inte med matematik på samma nivå som många av de andra. Men Per har hjälpt mig att få arbeta på min nivå, och känna att jag inte behöver vara hjälplärare, bara för att jag ligger längre fram. Dessutom har jag honom som mentor, och han hjälper mig alltid att prioritera vilka uppgifter jag behöver göra för att hinna färdigt i tid. Han får mig alltid att känna att skolarbetet är intressant, givande och roligt.”

“I mitt klassrum ska alla känna sig trygga”

Rickard Serrander från Kunskapsskolan Jönköping, som är en av de nominerade, berättar att han är både stolt och rörd över utmärkelsen.

– Det är en sjukt bra känsla som är svår att beskriva. Jag vill tacka eleverna, för utan dem, vem skulle jag vara då? säger Rickard Serrander.

Han berättar att hans mål alltid har varit att skapa en bra relation till eleverna.

– Jag tror att om jag lär känna mina elever och de lär känna mig, om jag visar att jag faktiskt bryr mig – inte bara om deras prestation i ämnena utan även om dem som personer, så kommer lärandet automatiskt. Jag tror också att nomineringen kommer utifrån det ständiga målet att i mitt klassrum ska alla känna sig trygga och det ska vara högt i tak, för då vågar man fråga och man vågar svara fel, berättar Rickard Serrander.

Prisutdelningen äger rum på Lärargalan på Cirkus i Stockholm den 16 oktober. Då delas priser ut till Årets lärare från varje region, Årets yrkeslärare, Årets gymnasielärare, Årets högstadielärare, Årets mellanstadielärare, Årets lågstadielärare, Årets förskollärare och Årets lärare i fritidshem.

Vi håller tummarna för Kunskapsskolans lärare!

Läs gärna om våra tidigare pristagare på Lärargalan:

Therese Damberg, Årets mellanstadielärare 2022

Maria Sanchez Correa, Årets Språklärare 2019

Albulena Mustafa, Årets Eldsjäl 2018

 

© Kunskapsskolan i Sverige AB 2018

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.