Här hittar du som elev och förälder information som rör skolan.

För att underlätta för dig som elev och förälder har vi samlat all information som rör skolan på den här sidan. Hittar du inte den information som du söker får du gärna mejla oss så hjälper vi dig!

Sjukanmälan

• Vi använder oss av frånvarosystemet Skola24 och som förälder får man en aktiveringskod till det per mail.
  • Kontakta ditt barns handledare om du saknar inloggning.
  • Det går att registrera frånvaro för sitt barn dels på webben eller via en mobilapp. Information finns i mailet med aktiveringskoden.
  • Om ditt barn uteblir från skolan får du även återkoppling om det via sms.
  • Vill du ringa och sjukanmäla så går det bra på tfn: 0515-869 05, gärna före kl 08.00.
  • Sjukanmälan ska göras varje dag.

Matsedel

Se vad som serveras på skolan framöver.

Kommunikationer

Buss nr 6: Från Södra torget går den 5 minuter i varje hel timme. På morgonen går det även buss kl 8.05, 8.10, 8.15 och 8.25.
Från Regementet mot Södra torget 12 minuter över hel timme.
Mån-fre går det extra bussar 14.05 (för åk 4-5) och 14.30.

Se aktuell tidtabell från Västtrafik

Inför skolstarten 2019

I pdf:en nedan hittar du viktig information inför höstens skolstart.

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Här kan du läsa om hur vi arbetar för att förhindra diskriminering och kränkande behandling på skolan.

Ledighetsansökan

Vid ansökan om ledighet görs en samlad bedömning av den enskilde elevens situation. Bedömningen ligger sedan till grund för om ledighet kan beviljas.

Angående skolskjuts

Information angående ansökningsförfarande busskort

Elev som väljer annan skola än där kommunen skulle placerat eleven, kan få skolskjuts om skolskjutsen kan utföras av den ordinarie linjetrafiken. Detta gäller även elev i fristående skola och elev i annan kommuns skola med stöd av bestämmelserna i 10 kap 25-27 §§ skollagen.

Detta innebär att elev som uppfyller Borås stads Regler och tillämpningsföreskrifter avseende skolskjuts och valt att gå i en friskola, tilldelas busskort i den ordinarie linjetrafiken.

Ansökan ska ske på blankett. Se: www.boras.se/skolskjuts

Ansökan om nytt busskort gäller nya elever, elever som flyttat, alla som börjar årskurs 7, elever som har dubbelt boende eller elever med särskilda behov.
Ansök senast 15 april.

Övriga elever får nya skolbusskort per automatik om man blivit beviljad i år.
Om du bor i en annan kommun än Borås, ta kontakt med din kommun och ta reda på vilka regler som gäller där.

Förlorat kort
Om du förlorar eller tappar bort ditt skolkort måste du kontakta skolan. Där får du ett tillfälligt busskort och skolan beställer ett nytt kort till dig

Föräldrarådet

Kunskapsskolan Borås har sedan läsåret 11/12 ett föräldraråd som består av representanter från de olika årskurserna. Föräldrarådet träffas ca 2 ggr per termin tillsammans med rektor, biträdande rektor och ibland även representanter från lärarna eller annan personal

Här kan ömsesidig information ges och Föräldrarådet kan vara en remiss- och referensgrupp inför olika typer av beslut som rör verksamheten. Föräldrarådet är en grupp för samverkan, påverkan och inflytande över Kunskapsskolan Borås verksamhet. Rådet kan medverka vid aktiviteter och vara ett stöd i arbetet med en god skolmiljö samt verka för ett gott samarbete mellan hemmen och Kunskapsskolan. Vi vill ge föräldrar större inflytande och göra dem mera delaktiga i skolans verksamhet för att bättre kunna tillvarata den kompetens och kunskap som finns och tillsammans utveckla en bra verksamhet.

Föräldrarådets uppgift är att vara framåtsyftande och bidra till en positiv utveckling för eleverna och verksamheten i skolan.
Föräldrarådet tar emot synpunkter från övriga föräldrar som sedan tas upp på föräldrarådets möten men föräldrarådet fungerar också som en diskussionspartner till skolledningen i olika frågor.

Alla föräldrar har möjlighet att vara delaktiga i föräldrarådet.
Eleverna har en egen elevinflytandeorganisation där de har möjlighet att påverka skolans verksamhet

Kontaktuppgift till Föräldrarådet:
foraldrarad.bors@edu.kunskapsskolan.se